Parhaat tapahtumat Oulussa

Uncategorized
lokakuu 13, 2017

Oulua kutsutaan usein myös Suomen pohjoiseksi pääkaupungiksi. Se on myös Pohjois-Pohjanmaan maakuntakeskus, ja Suomen viidenneksi suurin kaupunki. Sen väkiluku on noin 200 000 asukasta. Oulu on upea pohjoisen kulttuurikaupunki, josta löytyy niin yliopisto kuin ammattikorkeakoulukin. Pohjoisen metropolissa järjestetään vuotuisasti useita eri tapahtumia, jotka vetävät väkeä niin Oulun seudulta kuin muualta maastakin. Parhaat tapahtumat Oulussa järjestetään kesäisin, mutta paljon mielenkiintoisia tapahtumia löytyy myös muina vuodenaikoina. Kesäisin kaupungissa kannattaa suunnata teatteriin. Meri Oulun kesäteatteri sijaitsee Toppilansaaressa, ja se on yleisövetoisuudeltaan Suomen suurin kesäteatteri. Qstock tarjoaa livemusiikkia kaikille festarikävijöille heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Se järjestetään Kuusisaaressa. Talven ehdoton ykköstapahtuma Oulussa ovat Oulun Musiikkijuhlat, jotka perinteisesti järjestetään maaliskuussa. Tuolloin kaupunki vastaanottaa useita kansallisia ja kansainvälisiä artistivieraita. Oulun Musiikkijuhlilla vierailee yleensä paljon niin suomalaisia kuin ulkomaalaisiakin musiikinystäviä.

Oulu tarjoaa jokaiselle jotakin

Oulun kulttuuritarjonta on kaupungin väkilukuun suhteutettuna kiistatta Suomen parhaimmistoa. Ei siis ihme, että kaupunki kiinnostaa matkailijoita. Sen tapahtumiin tullaan eri puolelta Suomea bussilla tai autolla, ja yhä useampi matkustaa Ouluun junalla . Suomen kattavan junaverkoston ansiota sinne pääsee lähes miltä tahansa asemalta ainakin vaihtoyhteyden kautta. Pikkuväki suuntaa Ouluun toukokuussa, jolloin kaupungissa järjestetään Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaali. Kyseinen festivaali kuuluu Euroopan vanhimpiin, lapsille ja nuorille suunnattuihin festivaaleihin. Sen ohjelmaan kuuluu niin tanssi- ja sirkusesityksiä kuin perinteistä – ja osallistavaa teatteriakin. Nuorison tapahtumat jatkuvat marraskuussa, jolloin Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali järjestetään. Jännittävä ja elämyksellinen festari levittäytyy niin seminaarisaleihin, valkokankaille ja näyttelytiloihin. Maaliskuussa erityisesti tanssin ystävät suuntaavat Pohjoisen metropoliin, jossa järjestetään vuosittain Arktiset Askeleet -tanssitapahtuma. Esityksissä nähdään niin pieniä lapsia kuin tanssin konkareitakin! Elokuun loppupuolella klassinen musiikki valtaa Oulun. Tuolloin kaupungissa järjestetään Oulunsalo Soi -musiikkifestivaali. Hieman harvinaisempaa tapahtumaa tarjoaa myöskin elokuussa järjestettävä ilmakitaramittelö. Ilmakitaransoiton MM-kisoissa kisataan ilmakitaransoitossa ja tarjolla on myös paljon erilaisia esityksiä.

Miten tapahtumiin kannattaa pukeutua?

Monelle tärkeä osa tapahtumiin osallistumista on pukeutuminen. Oma vaatetus kaikkine asuineen halutaan hioa juuri kyseiseen tapahtumaan sopivaksi. Suunnittelu ja valmistelu aloitetaan hyvissä ajoin, kun paikat tapahtumaan ovat varmistuneet. Erilaiset kulttuuritapahtumat kuten klassisen musiikin konsertit antavat naisille mahdollisuuden pukeutua näyttävästi ja erittäin juhlavasti. Tällaisiin tapahtumiin voi pukea pitkän iltapuvun tai pikkumekon yhdistettynä olkapäät peittävään shaaliin tai huiviin. Jalkaan laitetaan pikkukengät ja meikit, ja puhelin sujautetaan pikkulaukkuun. Paljon kävelyä vaativat tapahtumat, kuten festarit edellyttävät toisenlaista pukeutumista. Festareille kannattaa valita mahdollisimman mukavat vaatteet, jotka saavat myös likaantua. Hyvä festariasuste ovat farkkushortsit ja toppi. Mukavat Kavat kengät täydentävät asun . Ne jalassa festarikävijä jaksaa bailata aamusta iltaan. Kesäteatteriin voi pukea melko arkiset mutta siistit vaatteet. Esimerkiksi kepeä kesämekko sopii erinomaisesti kesäteatterin tunnelmaan. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kaikki kesäteatterit eivät ole katettuja. Varaa siis mukaan myös sadeviita tai sateenvarjo, jotta säästyt ikäviltä yllätyksiltä.

culture