Parhaat musiikkifestivaalit Euroopassa

Uncategorized
kesäkuu 12, 2019

Monen musiikin suurkuluttajan kesään kuuluvat olennaisena osana festarit. Suomessa onkin kohtuullisen laaja tarjonta festivaalien suhteen, joten lähes jokaisen eri musiikkityylin fanille löytyy varmasti jokin sopiva kesätapahtuma, jossa voi nauttia mieleisestään musiikista ja uppoutua mahtavaan tunnelmaan samanhenkisten ihmisten seurassa.

Jos kotimaan festivaalitarjonta on jo koluttu läpi, niin voi lähteä merta edemmäs kalaan: Eurooppa on pullollaan musiikkitapahtumia, jotka eivät jätä ketään kylmäksi. Suurien ulkomaisten festivaalien etuna on se, että niitä tähdittävät usein musiikkimaailman kärkinimet, joiden kiertue ei välttämättä ulotu Suomeen asti. Festivaalimatkalla voi lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, ja tutustua musiikin lisäksi paikalliseen kulttuurin, ja nähtävyyksiin.

Tomorrowland, Belgia – sukellus fantasiamaailmaan

Yksi maailman suurimmista musiikkifestivaaleista on vuonna 2005 aloitettu Tomorrowland. Tomorrowland on Belgiassa, pienessä Boomin kunnassa järjestettävä elektronisen musiikin festivaali. Festivaalin fantasiamaailma on henkeä salpaava kokemus, ja alueelta löytyykin esimerkiksi vesiputouksia ja huvipuistolaitteita. Tomorrowland kerää satoja tuhansia kävijöitä heinäkuun lopussa ja lipuista saa käydä todellista taistelua. Jos siis haluaa suunnata festivaalimatkalle Belgiaan heinäkuun lopussa, lipunmyyntiä kannattaa pitää tarkasti silmällä hyvissä ajoin.

Musiikkimatkaan voi yhdistää vierailuja Belgian upeissa keskiajalta asti säilyneissä kaupungeissa.. Brysselin lisäksi matkalla kannattaa piipahtaa esimerkiksi Unescon maailmanperintökohteeksi valitussa Bruggessa, joka yllättää epätodellisella kauneudellaan. Belgiassa junamatkat ovat lyhyitä, joten reissuun voi yhdistää vierailun monessa itseään kiinnostavassa kohteessa. Tämän upean lomamatkan voi mahdollistaa Freedomrahoitus.fi – ala jo suunnittelemaan unelmiesi matkaa!

Roskilde, Tanska – perinteikäs festivaali rockin ystäville

Rockin ystäville luonnollinen valinta on Tanskassa keskikesällä järjestettävä, perinteikäs Roskilde Festival. Vuonna 1971 perustettu rock-tapahtuma on Pohjois-Euroopan suurin kulttuuriin keskittyvä festivaali. Festivaalialueella voi viettää jopa viikon aikaa nauttien tunnelmasta ja musiikista. Musiikkitarjonta on laaja ja monipuolinen, joten rockin ystävä ei varmasti tule pettymään. Vierailemalla voi myös tukea hyväntekeväisyyttä, sillä festivaalin järjestävä voittoa tavoittelematon taho pyrkii muun muassa auttamaan lapsia ja nuoria.

Sillä Roskilde sijaitsee erittäin lähellä Tanskan pääkaupunkia Kööpenhaminaa, on vierailua sinne vaivaton ja lähes pakollinen. Kuuluisimpia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Tivoli, Nyhavnin alue ja Pienen merenneidon patsas. Reissuun kannattaa Kööpenhaminan perinteisten nähtävyyksien lisäksi yhdistää esimerkiksi käynti Carlsbergin oluttehtaaseen tai unohtumaton kanavaristeily.

Glastonbury, Englanti – hippimeininkiä koko perheelle

Englannin Somersetissa järjestettävä monipäiväinen Glastonbury on upea elämys koko perheelle. Musiikin lisäksi festivaalialueella pääsee nauttimaan erinäisistä kulttuurielämyksistä ja myös lasten viihtyvyys on otettu huomioon, sillä aktiviteettejä löytyy laajasti perheen nuorukaisillekin. Voiko festivaalikäynti olla ekoteko? Glastonbury pyrkii ainakin kuormittamaan ympäristöä mahdollisimman vähän, ja tekeekin aktiivisesti yhteistyötä Greenpeacin kanssa! Tämän lisäksi Glastonburyn tukemiin hyväntekeväisyysjärjestöihin lukeutuu Oxfam ja Wateraid.

Englanti on matkailumaana mitä mainioin: junalla pääsee tutustumaan kätevästi tämän saarivaltion eri osiin, mutta myös auton vuokraaminen voi olla ainutlaatuinen kokemus. Mielessä kannattaa pitää vasemmanpuoleinen liikenne, mutta kun se on hallussa niin matka voi alkaa. Lontoo itsessään on yksi maailman parhaista matkakohteista – eikä syyttä -, mutta Englanti on täynnä upeita nähtävyyksiä, kuten linnoja, kartanoita ja tunnelmallisia pikkukyliä ja -kaupunkeja. Miltä kuulostaisi esimerkiksi vierailu yliopistokaupunki Oxfordiin, rentoutuminen kylpyläkaupunki Bathissa, Lake Districtin ihailu tai patikointi etelärannikon rantakallioilla?

culture