Musiikki

Uncategorized
helmikuu 4, 2020

Koko maailman musiikki saatavilla

Tietotekniikka on lähes jokaisen elämässä mukanajollakin tavalla. Tekipä työkseen mitä tahansa tai käytti kotonaan tietotekniikkaa mihin hyvänsä, spotify soi monella taustamusiikkina. Tämä ihanteellinen keksintö tuo musiikin jokaisen luo, jolla on tietotekniikkaa käytössään. CD -levyjen syrjäyttävä musiikinkuunteluohjelma yhdessä videotoistopalvelujen kanssa ovat yksi maailman hienoimmista keksinnöistä. Kaikki maailman musiikki kulkee mukana, kunhan vain internet-yhteys on käytettävissä. Mainostuloilla toimeen tuleva palvelu tarjoaa myös asiakkailleen mainosvapaata vaihtoehtoa – jolloin pääsee eroon keskeytetystä musiikinkuuntelusta. Jokaisen kuuntelijan elämää häiritsevät mainokset saa pois edukkaasti, jonka myötä CD -levyt eivät tee enää kauppaansa. Artistien puolesta ei kuitenkaan kannata olla huolissaan, sillä kuuntelu ilmaisohjelman kautta tuottaa myös artistille tekijänoikeuskorvauksia.

Videoita tarjoavat palvelut toimivat jokaiselle viihteenä, mutta artisteille myös inspiraation lähteenä. Jokainen musiikkivideo on kuin liikkuva taideteos, joka dynaamisen musiikkinsa kanssa antaa katsojilleen suoranaisia elämyksiä. Viihdetarkoitukseen suunniteltu sivusto pitää sisällään myös paljon hyödyllisiä ohjelmia, kuten opetusvideoita. Videoita katsomalla voi siis oppia lähes tulkoon mistä aiheesta tahansa uutta. Omaopiskelu videoiden avulla voi mm. auttaa artistia äänityksien edistymisessä. Lisäksi teknologiset kysymykset avataan paremmin käytäntöön videomateriaalin avulla. Näiden palvelujen käyttöön tarvitsee ainoastaan tietokoneen, kuten Applen valmistaman iMac -laitteen.

Musiikin tekoon ja tuottamiseen kuuluu paljon muutakin, kuin vain inspiroituminen, ja tekeminen. Jokaisella artistilla on omat murheensa, jotka eivät välttämättä pääty valmiiseen kappaleeseen. Kaikki maailman musiikki kun on jokaisen kuultavana, erilaiset ristiriidat kappaleiden samanlaisuudessa voi aiheuttaa suuriakin ristiriitoja artistien välille. Musiikin tuotanto on haasteellinen ala, jo sen vuoksi, ettei kahta saman kuuloista kappaletta voi heti leimata kopioksi. Raaka totuus on, että kaikki maailman musiikki on hyvin todennäköisesti sävelletty jo vähintään kerran. Ihmiskorvan kuulotaajuudelle sijoitetut nuotit ovat hyvin rajattu ja niiden yhdistelmä käytännössä rajaton. Kuitenkin korvaa miellyttävät kappaleet toistavat erityistä skaalaa, jonka vuoksi kopioita syntyy väistämättäkin. Välttääkseen plagiointiväitteet, artistin tulee ottaa oma kappaleensa haltuun, ja esittää kappaleet ennenkuulumattomalla tavalla. Samoilla nuoteilla sävellettyä kappaletta kun voi esittää loputtomilla eri tyyleillä, tyylien matkiminen olisi absurdia.

Tuottajille ja artisteille sopivin välineistö

Loistavan äänen, instrumentin ja inspiraation lisäksi jokainen artisti tarvitsee välineen, jolla saada musiikki kaikkien kuuluville. Kaikille musiikin tekijöille oikeantyyppinen tietotekninen varustus on kaiken a ja o. Käyttöjärjestelmä on oltava musiikintekijöille sellainen, että artisti saa toteuttaa itseään mahdollisimman paljon ilman häiriötekijöitä. Erilaiset sovellukset ovat helpottamassa muusikoiden arkea, mutta varsinainen tuotos tapahtuu usein vasta nauhoituksen jälkeen. Yksi Suomen suosituimmista käytettyjen imac -koneiden kaupasta tarjoaa edukkaat vaihtoehdot musiikin tuottamiseen. Tietokoneella tehtävät muokkaukset eivät välttämättä pidä sisällään laisinkaan uusia elektronisia ääniä, vaan muokkaus tehdään jo olemassa olevaan tuotokseen. Kuin kuvien muokkausta, mutta vain eri formaatille. Periaatteessa jokainen musiikin tuottaja on kykenevä nauhoittamaan, ja miksaamaan omat kappaleensa -hyvän varustuksen avulla. Tietotekniikalta vaaditaan suoritustehoa sekä erityisen paljon muistia. Jokainen ääniraita tietokoneelle tuotuna kuormittaa ymmärrettävästi kapasiteettia, jonka vuoksi monella artistilla on oma kone vain ja ainoastaan nauhoituksia varten. Aiheena nauhoittaminen ja kappaleiden miksaaminen on varmasti monille vieras, mutta tämänkin voi opetella kotonaan mahtavien opetusvideoiden avulla.

culture