Edullista lainaa unelmien musiikkifestivaaleja varten

Uncategorized
elokuu 21, 2021

Maailmankuulut musiikkifestivaalit vetävät puoleensa miljoonia kävijöitä joka vuosi. Monelle musiikin ystävälle juuri nämä tapahtumat ovat elämän kohokohtia, joista riittää muisteltavaa vielä vuosienkin päähän.

Alati suosiotaan kasvattavien musiikkifestivaalien pääsyliput eivät kuitenkaan ole aina halvimmasta päästä. Lisäksi tähän päälle tulee lisätä vielä matkakulut, majoituskulut, ruoat, juomat ja muut juoksevat kulut, jolloin voidaan puhua vähintään useita satoja euroja vaativasta budjetista – tai monien merkittävimpien musiikkifestivaalien, kuten Tomorrowlandin, Roskilde Rockin, Coachellan ja Rock in Rion kaltaisten massiivisten musiikkitapahtumien tapauksessa jopa tuhansista euroista matka- ja majoituskuluineen.

Musiikkifestivaaleille lainarahalla

Suuret ja tunnetut musiikkifestivaalit ovat monelle musiikin ystävällä tilaisuus elää vertaansa vailla olevia kokemuksia. Tästä syystä monet ovat valmiita panostamaan budjetin kerryttämiseen runsaasti aikaa ja vaivaa. Jotkut voivat aloittaa säästämällä kuukausien tai jopa vuosien ajan, mutta toisinaan musiikkifestivaalien matkakassan täydentäminen lainarahalla voi olla myös järkevä vaihtoehto.

Lainapäätöstä ei toki kannata tehdä yhdessä yössä. On tärkeää, että ennen lainan hakemista selvitetään tarkkaan, millä aikataululla ja miten laina aiotaan maksaa takaisin. Mielessä kannattaakin pitää, että laina tulee aina sitä edullisemmaksi, mitä nopeammin sen maksaa pois.

Ennen lainan hakemista on lisäksi kannattaa kartoittaa, millaisia vaihtoehtoja lainamarkkinoilta löytyy. Monet pankit ja rahoituslaitokset myöntävät musiikkifestivaalien rahoittamiseen soveltuvaa kulutusluottoa, mutta kaikkien lainapalveluiden tarjoamat ehdot eivät ole automaattisesti yhtä hyviä.

Lainojen kilpailuttamisella edullisin laina musiikkifestivaaleja varten

Yksi hyvä keino kartoittaa lainamarkkinoiden tarjontaa on lainojen kilpailuttaminen. Lainojen kilpailuttamisella tarkoitetaan useiden eri lainatarjouksien vertaamista toisiinsa. Tämä onkin usein nopein ja helpon tapa löytää edullinen laina, sillä lainojen kilpailutus verkossa ei vie parhaimmillaan kuin muutaman minuutin.

Lainatarjousten vertailu auttaa selvittämään nopeasti, mitkä pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat edullisinta lainaa lainahakemuksessa täyttämiesi tietojen perusteella. Kun vertailet lainatarjouksia keskenään, voit myös nähdä, miten eri pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat eri korolla ja ehdoilla varustettua lainaa, vaikka lainahakemus olisi tismalleen sama. Juuri tähän seikkaan lainojen kilpailutuksen edut perustuvat, sillä näin selvität todenmukaisesti, millaista lainatarjontaa voit omien tietojesi pohjalta saada.

Lainojen vertailu ottaa aina huomioon lainatarjousten todellisen vuosikoron. Todellinen vuosikorko pitää sisällään lainan nimelliskoron lisäksi kaikki ne muut kulut, joita lainaan voi liittyä. Pelkkien nimelliskorkojen vertailu ei siis yleensä kannata, sillä lainan muut kulut, kuten tilinhoitokulut ja palvelumaksut, voivat yllättäen olla kalliimmalla nimelliskorolla varustetussa lainassa huomattavasti pienemmät, jolloin kyseinen laina voikin tulla alhaisemmalla nimelliskorolla varustettua lainaa edullisemmaksi.

Tästä syystä todellista vuosikorkoa kannattaa käyttää aina viitteenä lainatarjouksia vertailtaessa. Tällä tavalla pystytkin helposti selvittämään, mikä saamistasi lainatarjouksista on oikeasti kaikkein edullisin.

culture